Slike na telu decenijama su pravi hit, a već sa prvim prolećnim danima vlasnici tetovaža s ponosom nose majice kratkih rukava kako bi prikazali dela tatu-majstora. Slobodan Milinković, majstor tetovaže, savetuje kako da prepoznate dobrog tatu-majstora, šta bi trebalo raditi pre odlaska na "slikanje"...
Kako razlikovati dobrog tatu-majstora od lošeg?
* Najvažnije je da ima "autoklav" sterilizator. Takože, dobar tatu-majstor koristi što više opreme za jednokratnu upotrebu.
* Tražite od tatu- majstora da vam pokaže fotografije svojih radova. Tako ćete se najbolje uveriti u njegovu sposobnost šta može da uradi na koži.
Pripreme
* Najmanje 24 sata uoči tetoviranja ne treba piti alkohol i aspirine, jer sprečavaju zgrušavanje krvi i ubrzavaju cirkulaciju.
* Kad se tetoviranje završi, koža koja je tretirana bojama trebalo bi da se opere hirurškim sapunom i namaže.
Prvi korak posle "slikanja"
* Tetovažu prekrijte najlonom. Skinite ga posle nekoliko sati, opet operite "sliku" bebi-sapunom i namažite je "jekodermom" ili "jekovitom".
Šta ne bi trebalo raditi?
* Ne stavljajte gazu, jer će se zalepiti za ranu
* Ne mažite "sliku" pantenolom, nema nikakvog efekta
* Ne skidajte krastice, otpašće same
* Ne perite tetovažu više od jednom dnevno
A kad tetovaža izbledi?
* Stara tetovaža može da se osveži isključivo novim tetoviranjem.
extra je ova tetovaza, bas mi se svidja...al ipak preterano za moj ukus tj. telo
jedino na one dve tri godine sto ima tetovaze...ali kada zamislim staru babu sa ovakvim PIII haha
i jos kolko dugo traje dok se zavrsi i ko zna kolko puta jojjjjjjj neeee
al bas je super, svidja mi se kada vidim na drugima
ja cu da nastavim sa drugom na vratu.....posto sam ovaj put stavljala pirsing, pa da nemoram negovati i jedno i drugo non stop, sam odlucila da cekam malo sa drugom tetovazom u glavnom ovako
__________________ Onima koji su mi se smejali,hvala...
Bez njih ne bih plakala...
Onima koji me nisu mogli voleti,hvala...
Bez njih ne bih upoznala pravu ljubav...
Onima koji su povredili moja osecanja,hvala...
Bez njih ne bih znala da ih imam...
Onima koji su me ostavili,hvala...
Bez njih ne bih otkrila sebe....
Ali onima koji su mislili da necu uspeti-
Njima najvise zahvaljujem,
jer bez njih ne bih ni pokusala....
al sto jest jest ljudi i dalje kad ne znaju sta da istetoviraju uzimaju vec uradjene tetovaze ili "slikaju" neku nebulozu ili glupost pa sebi ,za sada samo mozda video 5 tetovaza koje su super,ostalo shit da ne moze gore !!!!!!!!!!!!!!!!
prosle god sam bio 3 meseca na moru u budvi i za to vreme sam se nagledao dosta tetovaza ,kao sto i sam znas leto loodnica pa se svi poskidaju da pokazu umetnicka dela,niko nista normalo da nacrta i pazi ovo radio sam u nekom klubu i sretnu se dva barmena jedan iz bosne drugi iz makedonije i kao aj da ti pokazem tetovazu,kad ono likovi istetovirali iste tetovaze !!!!!!!!!!!!!!!!!jedan lik me je inspirisao sto je istetovirao dvoglavog orla iliri grb preko citavih ledja,nije neki rad ali je gotivna tematika,a sto se tice koje se meni svidjaju tu sam jako probirljiv iako cu svakome ko uradi bilo koju tetovazu da kazem da je lepa
ja sam kod sebe sa prvom tetovazom usrao... poceo je i na pola stao, sad stoji... i ne mozes reci da je lijepa... 8)
a druga mi je za dusu... tu je ime sina i svidelo se ili ne, za mene je sveta!
pa o tome ti i pricam ,to je tebi licna stvar ,nije glupost,imas neki razlog da ''to'' stavis na sebe,ali vecina to smatra modom pa ono kao aj da uradim neku tetovazu radi fore bez veze ,e takvi se posle nekog vremena pokaju,zato ima da budem 100 % siguran u sebe i da uradim nesto zbog cega se kasnije necu kajati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!