Puding skuvati u mleku sa 8 kašika šećera i 2 kašike brašna. Kada se ohladi, dodati 1 margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas.
Pleh obložiti folijom, pa ređati piškote (natopljene u sok od ananasa), staviti polovinu fila, pa piškote, pa fil. Staviti u frižider da prenoći. Ujutru ukrasiti šlagom.
Iz gotove kore za tortu izvaditi 16 krugova. Pomešati espreso s likerom i medom. Pomorandže oljuštiti od kore i odstraniti im belu opnu, a zatim ih iseći na tanke kolutove. Maskarpone i mladi sir pomešati sa šećerom. U odgovarajuće čaše staviti po jedan krug biskvita, preliti mešavinom espresa i likera, preko staviti pomorandžu, posuti lešnikom i završiti s malo krema od sira. Postupak ponoviti tri puta. Ovako pripremljen tiramisu staviti u frižider da bi se dobro ohladio i pre služenja ukrasiti sa po jednom čokoladnom pralinom.
7 belanaca
200 g šećera
100 g prženih mlevenih lešnika
kašika brašna
ZA FIL:
0,5 l mleka
kesica i po pudinga od vanile
3 kašike brašna
100 g šećera
10 žumanaca
250 g maslaca
300 g čokolade s mlevenim lešnicima
300 g mešavine brusnica, pistaća, lešnika i suvog grožđa
ZA PRELIV:
100 g čokolade
2 kašike mleka
kašika šećera.
Priprema:
Za koru umutite belanca i šećer i u to umešajte lešnik i brašno. Sipajte u podmazan pleh i ispecite. Za fil kuvajte mleko sa šećerom, pa u njega lagano ulijte razmućen prah za puding, brašno i žumanca. Kada krem postane gust, ohladite ga i sastavite s maslacem i dodajte čokoladu s lešnicima.
Koru premažite filom, pospite mešavinom suvog voća i uvijte u rolat. Kad se ohladi, prelijte glazurom.
Pozzz Beba
__________________ Ja znam da vreme ne voli heroje
i da je svaki hram ukaljalo
al' meni, eto, ništa sem nas dvoje nije valjalo...
Ja znam da vreme uvek uzme svoje
i ne znam što bi nas poštedelo?
al' meni, eto, ništa sem nas dvoje nije vredelo...