Puding skuvati u mleku sa 8 kašika šećera i 2 kašike brašna. Kada se ohladi, dodati 1 margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas.
Pleh obložiti folijom, pa ređati piškote (natopljene u sok od ananasa), staviti polovinu fila, pa piškote, pa fil. Staviti u frižider da prenoći. Ujutru ukrasiti šlagom.
Iz gotove kore za tortu izvaditi 16 krugova. Pomešati espreso s likerom i medom. Pomorandže oljuštiti od kore i odstraniti im belu opnu, a zatim ih iseći na tanke kolutove. Maskarpone i mladi sir pomešati sa šećerom. U odgovarajuće čaše staviti po jedan krug biskvita, preliti mešavinom espresa i likera, preko staviti pomorandžu, posuti lešnikom i završiti s malo krema od sira. Postupak ponoviti tri puta. Ovako pripremljen tiramisu staviti u frižider da bi se dobro ohladio i pre služenja ukrasiti sa po jednom čokoladnom pralinom.
7 belanaca
200 g šećera
100 g prženih mlevenih lešnika
kašika brašna
ZA FIL:
0,5 l mleka
kesica i po pudinga od vanile
3 kašike brašna
100 g šećera
10 žumanaca
250 g maslaca
300 g čokolade s mlevenim lešnicima
300 g mešavine brusnica, pistaća, lešnika i suvog grožđa
ZA PRELIV:
100 g čokolade
2 kašike mleka
kašika šećera.
Priprema:
Za koru umutite belanca i šećer i u to umešajte lešnik i brašno. Sipajte u podmazan pleh i ispecite. Za fil kuvajte mleko sa šećerom, pa u njega lagano ulijte razmućen prah za puding, brašno i žumanca. Kada krem postane gust, ohladite ga i sastavite s maslacem i dodajte čokoladu s lešnicima.
Koru premažite filom, pospite mešavinom suvog voća i uvijte u rolat. Kad se ohladi, prelijte glazurom.
Pozzz Beba
__________________ Od kada te znam
ja virujen u andjele
od kada te znam
ja virujen da postoje
ZA KORU
3 jajeta,
100 g šećera,
kesica vanilin šećera,
100 g brašna,
kesica praška za pecivo,
40 g gustina,
100 g mlevenog maka,
100 ml ulja,
400 g malina,
3 kašike mleka
ZA GLAZURU
40 g maslaca,
100 g čokolade,
50 ml soka od malina,
3 kašike šećera
ZA DEKORACIJU
šlag,
maline
PRIPREMA
Jaja penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, gustinom, mak, ulje, maline, mleko i sve dobro izmešajte. Pripremljenu smesu izlijte u podmazani i brašnom posut pleh i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Na slabijoj vatri kuvajte sok od malina i šećer da dobijete gust sirup, pa dodajte maslac. Kad se maslac rastopi, skinite s vatre i umešajte izlomljenu čokoladu. Glazurom prelijte ohlađeni kolač, sačekajte da se stegne, isecite na kocke i ukrasite umućenim šlagom i malinama.
__________________ Onima koji su mi se smejali,hvala...
Bez njih ne bih plakala...
Onima koji me nisu mogli voleti,hvala...
Bez njih ne bih upoznala pravu ljubav...
Onima koji su povredili moja osecanja,hvala...
Bez njih ne bih znala da ih imam...
Onima koji su me ostavili,hvala...
Bez njih ne bih otkrila sebe....
Ali onima koji su mislili da necu uspeti-
Njima najvise zahvaljujem,
jer bez njih ne bih ni pokusala....
2 šolje svežih borovnica
2 pakovanja želatina od limuna (85 g svaki)
1,5 šolja običnog nemasnog jogurta
1 šolja šećera
2 pakovanja piškota ili patišpanj
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte želatin sa dve šolje kipuće vode, konstantno mešajući dok se ne rastopi, oko 2 minuta. Umutite jogurt, šećer i 1,5 porcije borovnice i dodajte u želatin. Napravite kalup od patišpanja ili piškota i sipajte smesu. Odozgo posuti ostatak borovnicva i ukrasiti sa malo šlaga. Sve ohladiti najmanje 2 h i služiti
1
Staviti vodu,ulje i so da provri,dodati brasno,kratko prokuvati,pa skloniti sa ringle i preruciti u ciniju.Dodavati jedno po jedno jaje muteci,pa dodati kakao i prasak za pecivo i sve sjediniti.Kuvarskim spricem istiskivati princeze na dobro podmazan pleh.Rernu zagrejati na 250C,a zatim je smanjiti na 200C i peci ih 30min ne otvarajuci rernu.
2
Sjediniti mleko,secer,zumanca,zelatin,gustin,puding,pa skuvati fil.Kad se ohladi dodati margarin i otopljenu cokoladu.Posebno izmutiti slatku pavlaku.
3 Princezama iseci vrhove,napuniti ih sa kuvarskim spricem prvo sa cokoladnim filom,pa slatkom pavlakom,vratiti poklopac i odgore ih po zelji posuti sa prah secerom ili cokoladnim prelivom.
200 g domaće marmelade,
150 ml vode,
500 ml slatke pavlake
PRIPREMA
Marmeladu malo izgnječite viljuškom, prelijte je vodom i promešajte. Ulupajte pavlaku i lagano je umešajte u marmeladu. Masu podelite u činijice ili čaše i stavite ih u zamrzivač. Čim masa počne da se zamrzava, još jedanput je promešajte, a zatim vratite u zamrzivač da se do kraja zamrzne. Sladoled možete da ukrasite šlagom, voćem ili čokoladom. Za pravljenje ovoga sladoleda najbolje je da koristite marmeladu od jagoda, malina, kajsije ili ribizli.