Header

NewsRide.net

Forum Left Top

news - vesti sve što je na neki način zanimljivo a nema mesta u nijednoj drugoj temi, može se smestiti ovde...

odgovora

LinkBack Alatke za temu Oceni temu Modus prikazivanja
Staro 30-05-2009, 01:48   #231 (permalink)
Novi

Knele1990 Avatar

Status: Volim moju bebu... :-)
S nama od: May 2009
Godine: 19
Pošalji poruku MSN-om to Knele1990 Pošalji poruku Yahoo-om Knele1990 Pošalji poruku Skype-om Knele1990
Standardno

Oduševljeni Britanci konačno su saznali kojoj lepotici pripada dekolte sa bilborda modne kuće "Marks&Spenser".

Pre nekoliko nedelja, kompanija je objavila da će brushaltere u veličini većoj od "četvorke" prodavati po ceni višoj za dve funte, što je izazvalo pravi bes među obdarenijim Britankama.

Iz "Marks&Spensera" stiglo je izvinjenje u obliku bilborda na kojem su prikazane ženske grudi uz poruku "Pogrešili smo". U radnjama te kompanije odmah je objavljeno i sniženje na sve veličine brushaltera.

Međutim, niko nije očekivao da će se zeleni komplet sa slike prodavati kao alva, a uprava modne kuće zatrpana je pozivima u kojima svi pitaju - ko je devojka sa slike?

Misterija je sada rešena - reč je o manekenki Natali Suliman (23) iz Ajlingtona.

"Nisam imala pojma da ću zbog tih bilborda dobiti toliko pažnje", rekla je ona za "Dejli mejl".

"Fotograf je insistirao da me slika sasvim prirodno, bez šminke ili sredstava za samopotamnjivanje. O umecima nema ni reči", ponosna je Natali, koja nosi veličinu 32E.

Ona je priznala da je bila šokirana kada je prvi put ugledala bilborde sa svojim dekolteom, ali joj pažnja sada svakako prija.

(MONDO)
Sponsored Links

Your Ad Here
Staro 04-06-2009, 10:14   #232 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Status: ONA
S nama od: Aug 2007
Standardno

Lažni policajci pljačkaju u centru Beograda

U centru Beograda, u stanu u Gospodar Jovanovoj ulici u utorak uveče opljačkane su dve žene, a jedna od njih je i prebijena, prenela je Televizija Studio B.
Pljačka se dogodila oko 19 časova, kada su dvojica muškaraca ušla u stan predstavljajući se kao policijski inspektori.
Isti izvor navodi da su napadači prilikom pljačke iz stana su odneli nakit vredan oko milion dinara i
veću sumu novca.
To je drugi slučaj u poslednje dve sedmice da sugradjane pljačkaju lažni policajci.

Jednom kad usne
Ne budu htjele
U strancu utjehu tražiti,
Suze će srcu šapnuti da je pogriješilo
Jer nije ostalo tamo
Gdje je jedino voljelo.
sanna72 je offline  
Add Post to del.icio.usSpurl ovaj Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 04-06-2009, 10:15   #233 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

Potvrđeno - ostaci aviona u Atlantiku

Brazilski vojni avioni pronašli su u Atlantskom okeanu ostatke olupine, koji su formirali liniju dugu pet kilometara, čime je potvrđeno da se avion francuske avio kompanije Er Frans sa 228 putnika i članova posade srušio, izjavio je brazilski ministar odbrane Nelson Žobim.
Žobim je novinarima u Rio de Ženeiru rekao da to otkriće "potvrđuje da se avion srušio u toj oblasti, stotine kilometara daleko od brazilskog arhipelaga Fernando de Noronja".
Dodao je da se među ostacima koji plutaju po površini Atlantika nalaze metalni i nemetalni delovi, ali nije izneo više detalja.
Takođe je napomenuo da u tom području nisu primećeni ostaci ljudskih tela, iako se veruje da su svi iz aviona poginuli.
Žobim je naveo i da će pronalaženje crne kutije biti veoma teško, zbog dubine okeana na mestu gde su ostaci avionske olupine pronađeni.
"Biće veoma teško tražiti (crnu kutiju), jer bi ona mogla da se nalazi na dubini od 2.000 do 3.000 metara", rekao je Žobim.
Brazilske vlasti su ranije danas objavile da su vojni piloti te zemlje spazili avionsko sedište, pojas za spasavanje, metalne delove i znakove goriva na sred Atlantskog okeana, dok su tragali za avionom Erbas A330, koji je nestao juče ujutru dok je sa 228 putnika i članova posade leteo iz Rija de Ženeira za Pariz.
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 04-06-2009, 10:16   #234 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

Ful oprema za auto - koza, klima...

Svako ko na Novom Zelandu bude kupio "Micubiši" dobiće na poklon kozu.
Ova neobična promotivna akcija japanskog proizvođača pokrenuta je u jeku ekonomske krize, a odnosi se na vozila sa pogonom na sva četiri točka, modela "Triton L200".
Generalni direktor prodaje "Micubišija" Piter Vilkins smatra da će koze pomoći oporavljanju ekonomskog stanja zemlje, tako što će pospešiti poljoprivredu.
"Koze uništavaju korov, i ne prenose nijednu bolest koja bi mogla negativno da utiče na turizam", rekao je on.
Ukoliko ipak ne želite i kozu uz svoj "Micubiši", možete je zameniti za promotivni paket - pet godina garancije, tehničkih pregleda, dodatke za auto u vrednosti od nekoliko stotina evra i plaćenu putarinu za 5.000 kilometara.
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 04-06-2009, 10:17   #235 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

"Spajdermen" ponovo uhapšen

Francuz Alan Rober uhapšen je u Sidneju, pošto se popeo na zgradu visoku 219 metara.
Rober (46) za lokaciju svoje najnovije vratolomije odabrao je zgradu Kraljevske banke Škotske u centru Sidneja, koja ima 41 sprat.
Bez pomoći ikakvih pomagala kao što su kaiševi ili konopci, "Spajdermen" se uzverao uz zgradu, na opšte oduševljenje prolaznika, ali i ljudi koji su se zatekli u samoj zgradi, koji su ga bodrili i slikali mobilnim telefonima.
Zbog Roberove avanture, zatvoren je saobraćaj oko trga na kojem se zgrada nalazi, a "Spajdermen" je uhapšen čim je sišao, zbog ugrožavanja bezbednosti, i pušten uz kauciju.
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 15-06-2009, 22:41   #236 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

Pacijent u hrvatskoj imao samo klasičan grip

ZAGREB - U Hrvatskoj ipak nema novog gripa jer je pacijent za koga je rečeno da je preboleo tu bolest ipak imao samo klasičan grip.
Ističući da se radilo o slučaju "običnog" gripa, ministar zdravstva Darko Milinović je za "Dnevnik" Nove TV izjavio da je za nastalu zbrku kriva pogrešna interpretacija uzorka uzetog od bolesnika, pri čemu je taj uzorak kontaminiran u Londonu jer se nalazio blizu jednog zaraženoga uzorka.
Ministar Milinović je naglasio da je od odgovornih u londonskoj laboratoriji tražio i dobio izvinjenje zbog učinjene greške.
Ministar je rekao da je hrvatskim stručnjacima bio sumnjiv nalaz iz Londona.
Po pisanju medija, radilo se o hrvatskom državljaninu koji se zarazio za vreme boravka u Turskoj i Egiptu, pa se nakon povratka u Hrvatsku zbog simptoma gripa pre osam dana obratio svom lekaru.
Upućen je na kućno lečenje, a njegovi su nalazi poslani na analizu u London, gde je došlo do pogrešnog ustanovljavanja bolesti.
Objasnivši zašto još pre osam dana javnost nije informisana o obolelom, ministar je rekao da se, po protokolu Svetske zdravstvene organizacije, uzorak morao poslati u London, gde se nalazi referentni centar za grip A, a da su rezultati stigli tek danas.
Pomenuti pacijen lečen je klasičnim lekovima - vitaminom C i čajem, a nakon preležane bolesti kod kuće vratio se na posao.
U Hrvatskoj je krajem aprila, ubrzo nakon vesti o širenju novog gripa u svetu, izbila uzbuna jer se sumnjalo da su jedna studentkinja iiz Osijeka i učenica iz Samobora koje su bila u SAD obolele od nove bolesti, ali je ispitivanjem uzoraka utvrđeno da se radilo o virozi.
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 15-06-2009, 22:44   #237 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

Zaštitila Teslino ime kao svoje vlasništvo

Zagreb, 15. juna - Da li se kao svoje intelektualno vlasništvo može zaštititi nečije ime i tako kontrolisati njegova upotreba, pa i zarađivati na njemu ako je na bilo koji način popularno? Izgleda da može, jer kako otkriva "Večernji list" zagrebačka dizajnerka Dragica Mihajlović zaštitila je kao svoje intelektualno vlasništvo ime Nikole Tesle koje koristi na svojim dizajnerskim proizvodima.
"Zaštitila sam brend Tesla i dizajn u Zavodu za intelektualno vlasništvo u Zagrebu i u skladu sa Zakonom o autorskim pravima vlasnik sam prava. To je bio dugotrajan i skup postupak. Iznenadila sam se da do sada niko nije pokazivao interes za zaštitu brenda Tesla", kaže ova umetnica i napominje da to sada pokušava i za područje celog sveta. Zaštita za područje Hrvatske vredi do 2018. godine.
Dragica Mihajlović ima raznovrsnu kolekciju "Tesla" koju sačinjavaju poslovni i protokolarni darovi i suveniri s likom Nikole Tesle i njegovim potpisom, kao što su kravate, razne marame itd. Sa tim proizvodima u manje od godinu dana osvojila je petnaestak zlatnih i srebrnih medalja na sajmovima inovacija po svetu, a najviše interesa za njih - kaže - pokazali su Arapi i Rusi.
"Do sada sam uložila 150.000 kuna (oko 20.000 evra), a treba mi barem još toliko. Da bih kolekciju prilagodila izvozu, arapskom i američkom tržištu, potrebna je dorada proizvoda", objašnjava Dragica i žali se da u tome baš nema podršku domaćih firmi i institucija, pa dodaje: "Dobila sam podršku samo od Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Udruženja inovatora Hrvatske. Slala sam dopise na adrese ministarstava i Hrvatske obrtničke komore, ali bez razumevanja. Jedino me Ministarstvo turizma pozvalo na prezentaciju projekta."
Zagrebačka dizajnerka napominje da želi da ovaj njen sada zaštićeni brend - kako objašnjava - postane protokolarni proizvod UN-a u Njujorku. "To mi je bio cilj. Svaki proizvod ima priču o Teslinom životu i delu, njegov put od Smiljana do Njujorka. Tako će se celi svet upoznati s delima genija rođenog u Smiljanu", zaključuje ona.
Dragica Mihajlović je pre pet godina počela da proizvodi modne dodatke s prepoznatljivim hrvatskim etnomotivima kao što je na primer pleter. Jednu od njenih kravata s Teslinim likom poseduje i predsednik RH Stjepan Mesić.

Radoje Arsenić

Muzej "Nikola Tesla" jedini nosilac prava Zorica Nečajev, sekretar Muzeja "Nikola Tesla" u Beogradu, objasnila je da se pravo na korišćenje lika i dela poznatih ličnosti može dobiti isključivo uz saglasnost naslednika, odnosno onog ko je titular toga. - U ovom slučaju to je Muzej "Nikola Tesla". Mi jedini imamo prava da štitimo njegov lik i delo. Zavod za intelektualnu svojinu Hrvatske ne bi mogao da dozvoli to Dragici Mihajlović bez prethodne saglasnosti nosioca prava. Verovatno su joj "progledali kroz prste" zbog toga što Hrvatska svojata Teslu - kazala je za "Politiku" Zorica Nečajev i dodala da Muzej nema razloga da negoduje kada neko u vidu propagande širi ime čuvenog naučnika, ali "stavljati to na upaljače, hemijske olovke ili modne detalje, nešto je što omalovažava rad ovog naučnika". - Kada se traži saglasnost od Muzeja onda se ona dobije isključivo i jedino za upotrebu u određene svrhe. Kustosi, arhivisti i pravnici procenjuju šta je to što nije degradirajuće - istakla je naša sagovornica i objasnila da Ministarstvo kulture može da pokrene međunarodni spor za povredu autorskih i moralnih prava. Međutim, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor od Ministarstva kulture da li će reagovati povodom ovog slučaja. Muzej "Nikola Tesla" je, da podsetimo, osnovan 1952. godine, kada je muzejska građa stigla u Beograd prema odluci američkih sudskih vlasti, pošto je za jedinog Teslinog naslednika proglašen Sava Kosanović, njegov nećak. I sama Teslina želji je bila da dokumentacija i njegovi lični predmeti budu preneti u Beograd. Uz to, ovo je jedini muzej koji čuva originalnu i ličnu zaostavštinu Nikole Tesle.
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 22-06-2009, 22:31   #238 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

Savesni vozač kola za bekstvo

Banda pljačkaša uhapšena jer vozač automobila za bekstvo nije hteo da prekrši ograničenje brzine.

Nil Marej (34) bio je za volanom ukradenog "alfa romea" u Gilfordu, i čekao svoje ortake ispred juvelirnice. Oni su unutra preplašili dve prodavačice, i oteli dragulje vredne oko 60.000 funti.

Kada su uskočili u automobil, prolaznici su zapisali broj registarskih tablica, a prodavačice pozvale policiju.

Usledila je prava filmska potera, ali pljačkaši su shvatili da će biti uhvaćeni, jer je savesni Marej skidao nogu sa gasa svaki put kada bi video znak za ograničenje brzine.

Policija, koja se za poteru spremila i opremila helikopterima, uskoro je uspela da stigne pljačkaše i pohapsi ih.

Oni su ovog vikenda osuđeni na ukupno 20 godina zatvora.
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 22-06-2009, 22:48   #239 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

Fata dobila odšetu zbog seksi haljine

Konobarica poreklom iz BiH, koja je dobila otkaz iz jednog londonskog kafića jer nije želela da radi u seksi crvenoj haljini, dobila je odštetu od 3.000 funti zbog “seksualnog uznemiravanja”.

Fata Lemeš (33) otpuštena je krajem prošle godine iz londonskog “Rocket bara”, nakon što je odbila da obuče mini haljinu sa dubokim dekolteom.

Ona je nakon toga odlučila da tuži vlasnika, a na sudu je istakla da su joj, kad je jednom prilikom radila drugu smenu, dvojica mušterija rekla da traže plavušu "za noć ili dve".

Haljinu je opisala da "otkriva više nego što pokriva i da je otvoreno seksualna".

"To je bilo nedolično. Ako obučete tu haljinu, isto vam je kao da ste goli. Nisam želela da muškarci gledaju u moje telo", navela je je Lemeš.

"Vaspitana sam u muslimanskom duhu i nisam navikla da nosim seksualno atraktivnu odeću", dodala je.

Na sudu je utvrđeno "da tužba ima pravne osnove i da je konobarica imala pravo da odbije da obuče haljinu u kojoj se osećala preizazovno".

Ona je presudom u svoju korist dobila 3.000 funti. Međutim to još nije kraj priče.

U međuvremenu na Facebooku su otkrivene Fatine fotografije u kojima se jasno vidi da nosi uobičajenu odeću - kratke haljine sa velikim dekolteima, što je navelo advokate tuženog bara da razmisle o ponovnom otvaranju slučaja
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 23-07-2009, 11:00   #240 (permalink)
Domaćin

sanna72 Avatar

Standardno

Tajne morskog dna u Boki

U Crnoj Gori je u toku najveći naučni projekat istraživanja mora, radi čega je u luku Zelenika u Boki Kotorskoj uplovio italijanski naučnoistraživački brod "Maria Gracia", koji će realizovati okeanografska istraživanja u sklopu tog međunarodnog projekta "Adricosm star".

U istraživanju učestvuje više italijanskih instituta i Institut za biologiju mora iz Kotora.

Tokom desetodnevnog krstarenja i istraživanja, istraživači će raditi sa savremenom opremom na prikupljanju batimetrijskih, geoloških i sedimentoloških podataka koji će poslužiti za sveobuhvatnu studiju o karakteristikama Jadranskog mora i obalne zone, izjavio je Tanjugu naučni savetnik Instituta za biologiju mora u Kotoru dr Zoran Kljajić.

On kaže da je to nastavak aktivnosti na polju batimetrije, koje su obavljane tokom prošle i ove godine brodovima “Dalaporta” i “Urania”.

Planom istraživanja je predviđeno da se obavi multibim batimetrijsko mapiranje priobalne zone i mapiranje Bokokotorskog zaliva, zatim magnetometrijsko i takozvano ĆIRP profilisanje morskog dna u ofšor zoni i uzorkovanje sedimenta u ispitivanoj oblasti.

Početkom 2010. godine planirano je da bude publikovan reprezentivni izveštaj o dosadašnjem radu na ovom, do sada najvećem naučnom projektu istraživanja mora u Crnoj Gori.

Predviđen je, takođe, i nastavak ovih istraživanja koja, prema rečima Kljajića, imaju neprocenjiv značaj za nauku Crne Gore.

Okeanografsko krstarenje naučno-istraživačkim brodom “Maria Gracia“ trajaće do 31.jula.
sanna72 je offline  
Odgovori sa citiranjem
odgovora

Bookmarks

Tags
nadjete, netu, ovde, sakupljanje, sto, sve, ubacite, vesti, zanimljivih

Alatke za temu
Modus prikazivanja Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Right Top
Forum Left Bottom Forum Right Bottom

Right Left
Member Login
Forgot password?
Connect with Facebook
Forum LeftForum Right

www.FolkoTeka.com

Forum Statistika:
Članova ukupno: 38,642
Tema ukupno: 9,024
Postova ukupno: 307,963
Trenutno 115 korisnika
šeta našim forumom.

Pratite nas na Twitter-u

Pratite naš Feed

Free Flash Games

Podeli |

Forum LeftForum Right

Reklame

Forum LeftForum Right
Right Right
Right Bottom Left Right Bottom Right

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60