Paaa ne mora uvek nesigurnost da bude uzrok...Ponekad jednostavno jedna strana zeli da pita, da zna a samo nama da se ucini kao ispitivanje...
Mislim da je jedino zdravo resenje - biti iskren! Naravno, mislim da neke provere u granicama normale...Tipa 'Sta si danas radila ?' ja u tome ne vidim nista lose, i naravno da cu ispricati od A do Z gde sam bila.... Ali ako ta pitanja postanu zamorna, i ako se oseti gusenje, onda treba razgovarati...i ustanoviti sta je dovelo do toga...
Nisam sigurna, mislim da sam ubola temu A i ako sam zalutala, ne zamerite...ovo mi se cinilo kao logican odgovor
Pozzzzzz
__________________ Ja znam da vreme ne voli heroje
i da je svaki hram ukaljalo
al' meni, eto, ništa sem nas dvoje nije valjalo...
Ja znam da vreme uvek uzme svoje
i ne znam što bi nas poštedelo?
al' meni, eto, ništa sem nas dvoje nije vredelo...
...Uvjerim ga da nema razloga da to radi, i pokusala bih na svaki nacin da ga ubijedim da prestane jer sam sigurna da bi mi to smetalo, a to bi samo moglo da promijeni nas odnos...na gore naravno.
... jednostavno mu postaviti pitanje zasto to radi i pitati ga sta tacno zeli da sazna... Kao sto rece Beba, neka normalna pitanja su sasvim ok, ali nebi trebalo da se prelaze granice... U svakom slucaju, netreba lagati, treba uvek stajati iza svojih postupaka i biti ono sto jesi bez foliranja. Ako to vas partner nemoze da prihvati, onda i niste jedno za drugo...
__________________ Zivi svaki dan kao da je poslednji!!!!!
Sve što mislim da vam iznesem podrazumeva da je proveravanje pretenciozno!
E pa sad... odgovor ide u dva pravca; prvo: nije isto da li je to situacija sa partnerom u početnoj fazi veze (dok se još uvek oba partnera usaglašavaju) u tom slučaju treba sebi postaviti pitanje da li je takva osoba za mene ili ne. Često ženama prija tako nešto u početku, pa se kasnije bune. U svakom slučaju takvo ponašanje muškarca otkriva neku njegovu potrebu: za sigurnoću, preterano vezivanje, ili ko zna šta već - ali ko nema sličnih potreba treba da razmisli o tome da li ići dalje. To što mnogi dele mišljenje da treba razgovarati..... pa čekajte malo! Neko ima tu sklonost pa je ima.
Hoćete ili očekujete da ga menjate??? od toga nema ništa, samo dinamika dešavanja koja će gušiti, radjati svadje i nezadovoljstva - na kraju poraz.
Hoćete ili očekujete da ga razuverite ili umirite??? ni od toga nema ništa - koren je dubok u njemu, čim takav postupak živi. Nadam se da ni jedna od nas ne želi da bude svom partneru mama ili psihoterapeut. Ako želi onda neka se zapita koliko je njoj tako neko potrebno bez obzira što možda nema identične postupke sa partnerom. Sve radimo zbog sebe isključivo.
Drugo: ukoliko se radi o dužoj vezi sa partnerom onda su dve varijante:
1. ili ide metodom "napad i gušenje je najbolja odbrana" (istovremeno taži grešku u partneru da bi svoju savest i postupke van veze opravdao pred sobom - ili - hoće da natera partnera da bude ostavljen (opet radi cilja koji je načeo van veze - ili - nešto je "brljano" van veze pa izgubljeno/propalo pa sad strahovanje da ne izgubi i postojeću)
2. ili je dat povod za takvo ponašanje ukoliko do tada to nije bilo svojstveno, u tom slučaju nije dobro.
Devojke možda sam vas malo gušila, ali nisam mogla tek tako da se uključim u temu, naravno nisam imala nameru nikoga da uvredim.
Nado, nema razloga da mislis da ces nekoga da uvredis svojim pisanjem Naprotiv, meni licno je jako drago kad se neki clan, posebno novi, ukljuci u diskusiju, kad se raspise, iznese svoje misljenje...ja volim sve da vas citam
Svima je dozvoljeno da se izjasne, da tako kazem, naravno, mora biti u skladu sa pravilima foruma, da se niko ne vredja (psovkama), a posebno ne na verskom i nacionalnom nivou...u tom pogledu - SVI SMO ISTI!
Kao sto rekoh, ako imas inspiracije, samo ti pisi, daj misljenje, komentarisi, igraj se sa nama Forum za to i sluzi, zar ne