Header

NewsRide.net

Forum Left Top

imena na estradi slike, informacije, biografije, svako ko je ikad zapevao, zaslužio je svoju temu i prezentaciju...

odgovora

LinkBack (5) Alatke za temu Modus prikazivanja
Staro 23-06-2009, 03:55   5 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Drugar

yowan Avatar

Status: Izabran ♥
S nama od: Apr 2008
Pošalji poruku MSN-om to yowan
Standardno Aleksandra Radovic

Aleksandra Radovic biografija

Aleksandra Radovic rodjena je 10. septembra 1974. u Bogaticu. Muzicko obrazovanje: 1983-1989 Niza muzicka skola u Bogaticu, odsek harmonika i odsek solo pevanje u Nizoj muzickoj skoli u Sapcu. 1989-1993 upisuje Srednju Muzicku skolu “ Mihajlo Vukdragovic” (1989-1993) u Sapcu gde zavrsava uporedo dva odseka : teoretski (odsek - muzicki saradnik) i instrumentalni (odsek - harmonika) i pohadja treci odsek- solo pevanje. Po zavrsetku Srednje muzicke skole 1993 upisuje Muzicku Akademiju (Akademija Umetnosti) u Novom Sadu (odsek – opsta muzicka pedagogija) na kojoj je i diplomirala. 1997. god. pocinje da radi kao studijski muzicar i u periodu od 1998-2002 godine snima dzinglove i najavne spice za emisije na TV PINK. U medjuvremenu, postaje jedan od najtrazenijih pratecih vokala u SCG. 2000 godine se prvi put javno pojavljivanje na festivalu “Suncane skale” u Herceg Novom gde je nastupila sa pesmom “Bori se” ciji su autori bili Jelena Galonic i Zika iz grupe “Zana”. 2003.god postize prvi veliki uspeh u julu, nastupom na istom festivalu sa pesmom “Kao so u moru” (autora Aleksandre Milutinovic) gde osvaja Srebrnu sirenu - 2. mesto. Od tog trenutka krece ozbiljno njena karijera. Nakon dva meseca, iste godine, objavljuje svoj debi album ( Bez naziva) u okviru izdavacke kuce CITY RECORDS. Na svom prvom albumu bila je autor muzike i teksta za 6 kompozicija i postaje clan SOKOJ-a. Kao autor se oprobala i za druge izvodjace (Koktel bend, Trio pasagge, Ivana Popovic- 1. mesto na festivalu “Suncane skale” u okviru veceri NOVE ZVEZDE i dr). Za svoj prvi album dobija odlicne kritike i izbija na sam vrh muzicko-estradne scene sa 6 osvojenih nagrada: 1. Debi album godine (Beovizija 2003) 2. Pop otkrice godine (Oskar popularnosti BiH 2003) 3. Glas godine (Radio Perper 2003) 4. Pop pevacica SCG (Radijski festival 2004) 5. Najbolja zenska interpretacija (Suncane skale – Princeve nagrade 2004) 6. Pevacica godine – po izboru kolega pevaca (Frankfurtske vesti 2004) Svoj album promovise koncertnim nastupima iskljucivo sa svojim bendom ( 5 clanova) tako da veoma brzo medju publikom postaje poznata po tzv. “ zivoj svirci”. Sa albuma se izdvajaju pesme: "Jos danas", "Ako nikada", "Kazes svejedno", "Kao so u moru", i dr. 2005. god. ucestvuje na Budvanskom festivalu sa kompozicijom “Karta za jug“ (autor muzike i teksta je Aleksandra Milutinovic, a autor aranzmana Niksa Bratos) i osvaja 2. mesto, a u toku 2005-2006 god. pesma dobija i nagradu za najbolji tekst kao i nagradu za jednu od 15 najslusanijih pesama u 2005. god od Radio Perpera. 2006. god. u aprilu objavljuje singl pod nazivom “Nisi moj “ autora A. Milutinovic. Trenutno promovise svoj, drugi po redu, album „Dommino“ koji je izasao 25. jula 2006.god. u izdanju izdavacke kuce CITY RECORDS.

Nagrade:
1. Pevacica godine (Radijski festival 2006)
2. Pop album godine (Oskar popularnosti Republike Srpske 2006)
3. Pevacica godine (Beovizija 2007)
4. Najbolja zenska interpretacija (Suncane skale- Princeve nagrade 2006)

Zadnja promena od Selektor : 23-06-2009 u 04:16.
yowan je offline  
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links

Staro 28-10-2009, 01:09   #2 (permalink)
Domaćin

Selektor Avatar

Status: Administrator
S nama od: May 2002

INTERVJU: ALEKSANDRA RADOVIĆ
Proživljavam sve svoje pesme

Zbog ogromnog interesovanja za njen koncert 18. novembra u „Sava centru”, Aleksandra Radović ozbiljno razmišlja da održi još jedan, sutradan na istom mestu. Nakon toga, ova popularna pop pevačica kreće na turneju po Srbiji, na kojoj će promovisati aktuelni album „Žar ptica”.

Da li je ovo vaših pet minuta?

- Ne znam da li je ovo zenit, ali sasvim sigurno ovaj album je prošao bolje od drugih. Mnoge pesme se slušaju. „Bivši dragi” je apsolutni hit po radio stanicama i vidim da se ljudima veoma dopada, kao i „Ni zadnji ni prvi” i „Brod budala”. Na osnovu toga zaključujem da će koncerti biti uspešni i da je ovo možda početak mog vremena.

Imate li utisak da se ukus publike menja nabolje?
- Ne baš. Nemam taj osećaj. I dalje ti pevači takozvane narodne muzike - pri tom ne mislim na prave narodnjake - imaju apsolutni primat. Ta muzika je dominantna. Ali dobro je što postoji ponuda i drugih žanrova i što ima zaista puno koncerata, pa ljudi mogu da izaberu gde žele da odu i šta će da slušaju. Znači, ukus se nije promenio, ali ponuda jeste.

Jeste li nekada razmišljali da promenite žanr i podiđete ukusu publike?
- Bilo je raznih pokušaja da se utiče na moju odluku, ali se nikada nisam polakomila. Nije postojala čak ni dilema. Nema potrebe za tako nečim jer to da li ću se ovim poslom baviti ili ne nije pitanje života i smrti. Na svu sreću imam završen fakultet, te mogućnost da se bavim i nečim drugim. Dakle, ako nisam u stanju da izguram svoju priču i istrajem u onome što volim i što smatram da je dobro, onda se time neću ni baviti. Mislim da pravljenje kompromisa ne može da bude dobro na duže staze.

Tekstovi vaših pesama su veoma tužni. Kako se vi osećate dok ih pevate?
- Isto tako, tužno. Svaki put kada pevam neku pesmu, iznova proživljam taj tekst. Neke sam ja napisala, a neke moji saradnici na osnovu onoga što znaju o meni i što mi se dešava. Znači, pesme jesu biografske.

Zar ste stvarno toliko nežni i emotivni?!
- Jesam, a to mi nikako ne valja.

Da li i u životu toliko patite zbog ljubavi, kao što to činite u svojim pesmama?
- Svaka žena ima faze kada pati zbog ljubavi. Bilo bi neprirodno da ih ja nemam.

Planirate li brak?
- Želim brak, ali ne volim ništa da planiram. Ukoliko se desi - dobro je, ukoliko se ne desi - opet je dobro.

Želite li decu?
- Koja žena ne bi volela da ima decu?! Mada, postoje i one koje su toliko fokusirane na svoju karijeru da im deca nisu važna. Ja ne spadam u tu grupu. Želim da budem majka. Porodica je stub sreće i sigurnosti. Tu se dešavaju najlepše stvari, a odatle čovek crpi energiju i za sve ono loše što mu se dešava.

Veoma ste bliski sa svojom sestrom Jelenom.
- Nas dve smo strašno vezane i mnogo mi znači njena podrška. Ona uvek prva presluša pesme. Veoma je objektivna i kaže kada joj se nešto ne sviđa. To mi mnogo znači.

Kako napreduje vaša škola pevanja?
- Odlično. Konačno su ti učenici, koji su kod mene godinama, dobili svoju priliku. Četvoro najboljih pevalo je prateće vokale na koncertu Emine Jahović i veoma sam ponosna zbog toga.

Turneja po Srbiji
Nakon koncerta u Beogradu, 18. novembra, Aleksandra Radović nastupiće u novosadskom „Spensu” 21. 11; u Staroj Pazovi 25. 11. (Sokolski dom), u Valjevu 26. 11. (Pozorište), Nišu 27. 11. (Dom Vojske), u Subotici 03. 12. (Hala sportova) i Čačku 04. 12. (Dom kulture).

Najbolji i najjeftiniji shopping u Vašoj državi... Uporedite sami...

Shopping u Austriji - http://ad.zanox.com/ppc/?14140294C479137215T
Shopping u Nemačkoj - http://www.zanox-affiliate.de/ppc/?14140306C1342256691T
Shopping u Švajcarskoj - http://ad.zanox.com/ppc/?14140295C605073909T
Shopping u Italiji - http://ad.zanox.com/ppc/?14140312C1605536256T
Shopping u Holandiji - http://ad.zanox.com/ppc/?14140338C2101778551T
Shopping u Švedskoj - http://ad.zanox.com/ppc/?14140342C1880529967T
Shopping u Engleskoj - http://ad.zanox.com/ppc/?14329363C452496854T
Shopping u Americi - http://ad.zanox.com/ppc/?14140344C1783186840T
Selektor je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 04-11-2009, 03:25   #3 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Status: Samo Njegova
S nama od: Mar 2005
Godine: 30

Aleksandra Radović i Anabela se posvadjale pred kamerama

Da su glasnogovornici uglavnom oni sa mnogo putera na glavi, još jednom je potvrđeno na delu. Naime, na prošlonedeljnom snimanju emisije 'Magazin in', Aleksandra Radović je osula drvlje i kamenje po Anabeli ex Đogani. I to ničim izazvana! Tema autorske emisije Sanje Marinković bila je - prevara. I dok je Anabela prepričavala iskustva sa svojim bivšim suprugom Gagijem, njena koleginica joj je sve vreme upadala u reč, počastivši je pri tom nimalo prijatnim 'dosetkama'. Međutim, ni folkerka Mia Borisavljević nije ništa bolje prošla, pošto je izjavila da su je bivši momci i te kako varali, ali da im ni ona nije ostajala dužna, što je užasnulo pop pevačicu.
Navodno zgranuta i zgrožena rečima svojih koleginica, Radovićeva je tokom njihovog izlaganja kolutala očima, coktajući sve vreme...
Slučajno? Ne, nikako! Jer, kako je razgovor odmicao, seksi brinete koje su nedavno snimile i duet sve više su se otvarale, dok se Aleksandra sve više gnušala. Kulminacija se dogodila kada je uši prekrila rukama, izjavivši da takve priče nisu njen nivo i da ne može da sluša to što njih dve pričaju.

Da li zbog svojih visokomoralnih stavova ili pak zbog toga što čaršijske priče koje je povezuju sa njenim bliskim prijateljem, takođe estradnim umetnikom koji je već u braku, već godinama ne jenjavaju, nije nam poznato. Tek, oni upućeniji u privatni pevačicin život su verovatno pomislili da je njeno nekulturno ponašanje u popularnoj emisiji posledica straha da ovaj tematski razgovor ne ode u kontra smeru. Smeru koji bi je zasigurno doveo do svojevrsne moralne osude. A evo i zašto!
Nakon raskida petogodišnje veze Aleksandra Zeremskog i lepe voditeljke RTS-a Jovane Janković, Radovićeva je ubrzo potom uletela u njegovo naručje. Sve ovo ne bi bilo ni bitno ni čudno da se ona javno nije proklamovala za Jovaninu najbolju drugaricu, a potom je hladno izdala.
Jer, umesto da je tešila svoju drugaricu, Aleksandra je podelila postelju sa njenim bivšim verenikom. Pa i više od toga! Baš kao u latinoameričkim sapunicama, između njih se rasplamsala ljubav koja je nakon perioda skrivanja prerasla u ozbiljnu vezu što i dan-danas traje.

S tim u vezi, nije isključeno da je bivša gospođa Đogani bila upoznata sa detaljima iz života svoje koleginice, a možda ju je isprovocirala Radovićkina rečenica da 'više ne može da je sluša', tek, sada već uvređena Anabela pukla je i skrešala joj u lice:

- 'E, pa, baš mi je žao. Moraćeš da istrpiš još malo', da bi joj ova na to još bezobraznije odbrusila:
- 'Ah, preživeću još samo dva minuta.'

Zatečena neprijatnim razvojem situacije, vazda pričljiva i snalažljiva Sanja ostala je bez teksta, gotovo ne znajući u kom pravcu da nastavi emisiju.

- 'Napisite da nemam komentar', bilo je sve sto nam je o sukobu rekla Radoviceva, doduse, kroz gromoglasan smeh.

Za razliku od nje, novopecena raspustenica nam je u jednom dahu potvrdila svadju sa koleginicom:

- 'Osecala sam se uzasno. Nisam mogla da poverujem sta mi se desava. Odjednom neko osudjuje moju iskrenost i dobrotu na najgori moguci nacin. Bas mi je bilo neprijatno! Nemam pojma sta joj je bilo i zbog cega je tako ruzno reagovala na tu temu. Ne znam sta da kazem, osim da mi je zao sto nismo svi mi te srece da imamo tako savrsen i bajkovit zivot kao Aleksandra Radovic', kaze i dalje potresena Anabela.

S druge strane, Sanja Marinkovic stiti renome svoje emisije, te istice da je tema bila i vise nego osetljiva:

- 'Ne zelim da ulazim u to da li su se njih dve sukobile pre ili posle ulaska u studio. Mia i Anabela su bile gosce s povodom, a oni govore o zadatoj temi oko 45 minuta. Pre bih rekla da je sama tema bila pipava i neprijatna, a ne moje gosce jedna prema drugoj', pokusala je Marinkoviceva da izvadi situaciju.

A da li je na pomolu novi estradni rat ili ce se verbalni okrsaj koleginica zavrsiti na izrecenom, pokazace vreme...

izvor: www.BizniKlub.com

Ovde mozete naci sve o seriji Los Serrano

Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 14-02-2010, 19:35   #4 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Pop pevačica Aleksandra Radović ovih dana blista od sreće i zadovoljstva. Za nekoliko meseci postaće majka, čime će krunisati jednogodišnju ljubav sa Aleksandrom Zeremskim.

Zaljubljeni par neće slaviti Svetog Valentina, kaže Aleksandra.

- Trudim se da svaki dan sa voljenom osobom provedem kao da nam je Dan zaljubljenih, volimo da ugodimo jedno drugom. Kada sam pre nekoliko dana dobila 'Oskar popularnosti', pre nego što sam izašla na scenu Centra 'Sava', pomislila sam kako mi uspeh, kao i sve drugo što sam postigla, ne bi značili da nemam sa kim da ga podelim, da kraj sebe nemam osobu koju volim, koja mi u svakom trenutku pruža toplinu i podršku, otkrila je Radovićeva.

izvor: www.NewsRide.net
Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 26-06-2010, 00:08   #5 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Popularna pop pevačica Aleksandra Radović jutros se porodila i na svet donela devojčicu. Dugo očekivana prinova obradovala je porodice Radović i Zeremski oko 11 časova, a bebica je teška 3.400 grama.

Aleksandra se porodila carskim rezom. Iako je pevačica želela da se porodi prirodnim putem i prošle nedelje otišla u bolnicu, lekari su je vratili kući, tako da je trudnoću prenela desetak dana. Roditelji ćerki još nisu dali ime. Aleksandra i bebica se osećaju dobro.

izvor: www.NewsRide.net

Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 05-09-2010, 01:33   #6 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Pop kantautorka Aleksandra Radović prvi put posle porođaja govori za „Novosti“ o povratku na scenu, materinstvu i ćerki Nini...

Prva asocijacija kada čujete ime Aleksandra Radović je dobra pesma, jer svaka koju otpeva svojim anđeoskim glasom postaje hit. Zato njeni albumi zvuče kao kompilacija najboljih numera, a do sada ih je snimila samo tri. Poslednjim nosačem zvuka „Žar ptica“, koju je vinula u etar pre godinu i po dana, napunila je „dva“ Sava centra i potvrdila poziciju najpopularnije domaće pop kantautorke, kao i njena stremljenja ka kvalitetnom prezentovanju muzike, koja u Srbiji, po nepisanom pravilu, raspolaže nekvalitetnim resursima.

U proteklih godinu dana, od Vardara pa do Triglava osvajala je prestižne nagrade za muzičko delo, što ju je motivisalo da i dalje stvara dobre pesme. Ipak, najlepšu i najvažniju životnu nagradu donela joj je roda 25. juna - ćerku Ninu.

U prvom intervjuu posle porođaja, Aleksandra Radović ekskluzivno govori o povratku na muzičku scenu, materinstvu, naslednici i mnogim drugim stvarima.

- Uželela sam se pesme i jedva čekam da ponovo pustim glas - kaže popularna pevačica.

- Pevala sam do osmog meseca trudnoće, kada sam u Skoplju bila gost na koncertu Sergeja Ćetkovića, tako da nisam mnogo odustovala sa scene. Ovaj period mog života je divan. Uživam u ulozi majke, ali to ne znači da ne bi trebalo da radim. Neću preterivati, jer su još aktuelne pesme sa „Žar ptice“. Snimiću spot za jednu od njih, a fanovima sa „Fejsbuka“ prepustila sam da izaberu. Želeli bi da to bude „Bivši dragi“, ali pošto je pesma odavno veliki hit, spot će dobiti „Brod budala“ ili „Mirno more“, koje se „bore“ za drugo mesto. Novi singl ću izbaciti do Nove godine, jer imam želju da uradim nešto drugačije od onoga na šta sam navikla publiku.

Vaše pesme su uglavnom tužne ljubavne balade, idealne, kako ste rekli, za „seču vena“. Hoćete li sada, kada vam se dogodila najlepša stvar na svetu, ćerka Nina, ubrzati ritam?
- Apsolutno (smeh). Priznajem da sam navikla publiku na divne balade, ali novi singl će biti dinamičan. I ja uživam u brzim pesmama. Na drugačiji način interpretiram balade, koje uvek iznova proživljavam, ali trenutno sam u fazi da pevam vesele stvari. Moje pesme jesu biografske, jer ko peva o onome što nije doživeo - ne može biti iskren. U svakoj ima delić mene, mog ili života meni dragih ljudi. Bitno je da ne pevam laž. Ne mogu kao autor da se potpišem ispod nečega što ne osećam.

Kada publika može da očekuje novi album?
- Albumi mi traju, iako sam pravila pristojne pauze. Na radiju se podjednako slušaju pesme sa prethodna dva albuma i „Žar ptice“. Kao umetniku, javlja mi se želja da često izbacim nešto novo, da se menjam. Želim da snimim što više pesama koje će ostati. Neću više praviti velike pauze, jer nemam nameru da pevam sa 50 godina. Ne bi mi prijala scena, tako da ću se, kada se povučem, baviti pedagoškim radom.

Koliko vas je materinstvo promenilo? Gledate li na svet drugačijim očima?
- Nisam verovala ženama kada su mi pričale da će mi se život promeniti do te mere, da će mi neke druge stvari postati bitnije od onih na koje sam naučena. Postala sam mekša i prijemčivija, a u isto vreme sam očvrsnula. Ne pogađaju me neke stvari kao ranije. Važno mi je da mi je ćerka dobro, da lepo napreduje i da je sa mnom sve u redu. Materinstvo mi je dalo snagu i želju da stvaram nešto novo.

Nalazite li inspiraciju u ovom periodu, dok ste uz ćerku, da pišete?
- Ne spavamo ni danju ni noću, jer smo trenutno u periodu grčića. Pre neki dan sam poželela da napišem nešto, jer imam inspiraciju, ali u manjku sam sa slobodnim vremenom. Ako organizujem „bebisiterovanje“ na 24 sata, možda nešto i uradim (smeh).

Kako vam je ćerka? Čuo sam da ima predispozicije da nasledi mamin divan glas?
- Jeste, grlata je na mamu. Bilo mi je čudno kada je prvi put ispustila „glasić“. Tako je silovito zaplakala da sam se iznenadila kako beba može da ima prodoran glas. Inače, mnogo je slatka i umiljata.

Da li biste je podržali kada bi odlučila da krene vašim stopama?
- Podržaću je u svemu što je ispravno. Svaki posao je za čoveka, ako se radi časno i pošteno. Neću biti jedan od onih roditelja koji gnjave dete da bude teniser, pevač ili nešto treće. Biće ono što ona želi da bude.

Puštate li joj muziku?
- O, da. Treba voditi računa kakvu muziku puštate deci, ako želite da imaju prefinjen ukus kada porastu. Kada ručkamo slušamo klasiku, u slobodno vreme dečje pesmice, a u kolima Dajanu Krol za opuštanje. Ne puštam joj svoje pesme, jer ih je slušala po koncertima do osmog meseca. Mislim da bi joj bilo previše (smeh).

ŠKOLA PEVANJA

Popularna pevačica uveliko se priprema za jesenji semestar svoje škole pevanja, koji će započeti krajem sledeće nedelje. Interesovanje je veliko, tako da će Radovićeva posle nedavno održane prve audicije, u ponedeljak primati nove đake. - Imam sreću da radim sa vaspitanom i darovitom decom. Većina je počela da se bavi onim što voli. Mnogi rade kao prateći vokali Marije Šerifović, Emine Jahović, Željka Vasića, Ane Stanić... Drago mi je što su moje kolege počele da im izlaze u susret, jer za sada im šansu daje samo narodna scena. Dešava se da deca uspešno završe školu, pa prođu na nekoj drugoj vrsti audicije, što je tužno i tragično - kaže Aleksandra.

PAMTITE ME PO GLASU

Vi i Zdravko Čolić ste jedine zvezde na estradi koje su uspele bez skandala i tračeva. Kako biste posavetovali učenika koji želi da izgradi karijeru pevajući ono što voli, bez prodavanja intime?
- Važno je da se odmah postavite tako da ne želite da pričate o emotivnom životu. Mislim da svi znaju da naprave razliku između ljudi koji hoće da prave dobru muziku i onih koji su tu da bi se slikali i dobro udali. Svima je, valjda, jasno da ne želim da budem zapamćena po tome šta mi se dešavalo u emotivnom životu, već po dobrim pesmama i glasu. Pokušavam devojkama da uz muziku nametnem dobar način ponašanja i odevanja, jer kod nas reč pevačica ima pežorativan smisao, zbog onih koji ne znaju da pevaju.

izvor: www.FolkoTeka.org

Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 06-10-2010, 00:27   #7 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Pop zvezda Aleksandra Radović snimiće duet sa hrvatskim rok bendom „Parni valjak", koji se velikim koncertima u „Areni" posle 22 godine vraća u Srbiju! Pevačica je oduševljena idejom da snimi zajedničku pesmu sa jednom od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije.

- Tačno je, pričali smo o duetu, ali ništa nismo utanačili. Aki Rahimovski i momci iz grupe su sjajni, volela bih da sarađujem sa njima. Ali, to je još uvek samo ideja, kompozicija nije ni u pripremi - kaže Radovićeva.

Rahimovski je rekao da ideja o saradnji postoji odavno i da je trebalo da se konkretizuje dok su momci boravili u Beogradu promovišući koncerte.

- Dogovaramo se sa mladom mamom Aleksandrom Radović da snimimo duet! Trebalo je da dođe sa nama na ručak na Kalemegdansku terasu, ali je imala obaveza oko bebe i morala je to da odloži. Videćemo šta će biti, ima vremena za sve - rekao je popularni Aki, koji će beogradskoj publici zapevati 16. i 17. oktobra u „Areni".

Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 21-01-2011, 02:20   #8 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Standardno Aleksandra Radović predstavnik na 'Evrosongu'!?

Kao najozbiljniji kandidat za učešće na nacionalnom izboru i put u Nemačku pominje se popularna pop pevačica!

Kompozitor pesme koja će predstavljati Srbiju na “Evrosongu” u maju u Diseldorfu biće Kornelije, Aleksandra ili Kristina Kovač, ali još nije poznato ko su potencijalni izvođači. Po pravilu, interpretatora bira kompozitor u dogovoru sa RTS, a pregovori i licitiranje sa imenima pevača tek predstoje. Kako nezvanično saznajemo, kao najozbiljniji kandidat za učešće na nacionalnom izboru i put u Nemačku pominje se pop pevačica Aleksandra Radović.

- Ne znam, zaista, ništa o tome - kratko nam je rekla Aleksandra Radović, mada nije zvučala iznenađeno.

- Ne mogu da pričam o tome šta bi bilo, kad bi bilo.

Aleksandra Radović, koja po mišljenju mnogih ima najlepši glas na estradi, poslednji put se takmičila 2005. osvojivši drugo mesto na Budvanskom festivalu. S obzirom na to da joj je pobeda izmakla ispred nosa, tada je izjavila da više nikad neće učestvovati na festivalima. Verujemo da će Radovićeva ovoga puta promeniti mišljenje, budući da je reč o nacionalnom izboru za “Evrosong”, gde će naš predstavnik braniti boje Srbije.

Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 28-01-2011, 14:38   #9 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Aleksandra Radović (36) koja je nadavno nastupala u jednom sarajevskom klubu oborila je rekord posete koji je do sada suvereno držao Halid Bešlić.

U lokalu nije imala gde igla da padne, a Aleksandra je nastup počela sa baladom "Čuvam te". Nizali su se hitovi "Nisi moj", "Karta za jug", "Kao so u moru" i novi singl "U inat prošlosti", a erupciju oduševljenja publike nastao je kada je zapevala pesmu "Bivši dragi". Iako je za njeno gostovanje vladalo veliko interesovanje bosanskih medija, ona je odgovarala isključivo na pitanja vezana za karijeru, dok je o privatnom životu ćutala. To nije smetalo publici da dva sata uživa u njenom nastupu i zadovoljni odu nakon koncerta.

Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 16-02-2011, 14:38   #10 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Pevačica Aleksandra Radović priča na koji način uspeva da uskladi profesionalne i privatne obaveze i ističe na kakve je sve žrtve spremna samo da njena naslednica Nina ne bi trpela zbog mamine karijere...

Popularnoj pevačici Aleksandri Radović (36) mnogobrojni poslovni angažmani sve češća iziskuju odsustva iz toplog porodičnog doma, gde provodi vreme sa svojom sedmomesečnom mezimicom Ninom. Iako su putovanja sve češća, ova umetnica trudi se da njena ćerkica ne oseti mamino odsustvo, a tako je bilo i pre dve nedelje kada je otišla u Sarajevu, gde je zajedno sa Ninom Badrić (38), Karolinom Gočevom (30) i Mayom Sar (29) održala veliki humanitarni koncert čiji je prihod namenjen za prevenciju i rano otkrivanje raka grlića materice. Četiri pop pevačice zajedno su uživo otpevale naslovnu numeru ove akcije Moj je život, moja pjesma u dvorani Bosanskog kulturnog centra u prestonici Bosne i Hercegovine.

- U Sarajevu je bilo divno i sve četiri smo prezadovoljne. Publika je odlično reagovala, sve vreme su pevali zajedno s nama. Veoma lepo su prihvatili numeru Moj je život, moja pjesma, koja se stalno može čuti na radio-stanicama i televiziji. Dobile smo i plakete Internacionalne humanističke lige i to, kako su oni napisali, kao prvim estradnim umetnicama u istoriji dodele ovih zahvalnica – otkriva Aleksandra koja je svesna činjenice da je veoma važno edukovati žene u cilju prevencije raka grlića materice.

- Meni je zdravlje uvek na prvom mestu, tako da sam vrlo svesna koliko je bitno da kontinuirano vodim računa o stanju svog organizma. Potrebno je uticati na žene koje misle da će zauvek biti zdrave, da se njima ništa ne može desiti i da se ružne stvari dešavaju samo nekim drugim ljudima. Pokušali smo da takvima uputimo apel jer je uznemiravajuća činjenica da postoje žene koje po deset, petnaest godina nisu otišle na pregled kod ginekologa. Najvažnije je podići nivo svesti i dati podršku bolesnicama koje imaju karcinom grlića materice. U Sarajevu sam imala priliku da se družim sa ženama koje imaju ovu bolest, pošto se do sada privatno nisam susretala s osobama koje se bore s ovim problemom. Drugačije je kada pričate s tim ženama jer to onda drugačije doživljavate. Želim da apelujem na sve žene da odu kod ginekologa - govori pevačica koja je iskoristila kratku posetu Bosni i Hercegovini i za druženje sa svojim koleginicama.

- Nažalost, nismo imale vremena za obilazak Sarajeva, ali nakon koncerta otišle smo na zajedničku večeru. Odlično smo se provele i ostale smo do ranih jutarnjih časova. Uživale smo u odličnoj hrani i piću i iskoristile priliku da obavimo male ženske razgovore jer su retke prilike kada smo sve četiri zajedno na okupu, pa nam je veče proteklo u smehu i druženju – kaže Aleksandra koja ne dozvoljava da njene poslovne obaveze utiču na vreme koje provodi sa ćerkom Ninom.
- U poslednje vreme često putujem, ali trudim se da, kad god to mogu, iz Beograda odlazim poslednjim letom, a vraćam se onim prvim, jutarnjim. Nina me ne vidi najduže dvadeset i četiri sata jer kada idem na gostovanja, ne ostajem da spavam ukoliko ne moram. Radije putujem nekoliko sati duže, ali se vraćam da budem s njom. Uspevam da uskladim sve obaveze, ali mnogo je manje spavanja nego ranije i više umora. Ipak, to je vredno svake žrtve. Moj mali ritual je da joj iz svakog mesta donosim neki poklon ili suvenir – iskrena je umetnica.

Kneginja je offline  
Odgovori sa citiranjem
odgovora

Bookmarks

Tags
aleksandra, radovic

Alatke za temu
Modus prikazivanja

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.f-ton.org/forum/imena-na-estradi/6301-aleksandra-radovic.html
Napisao-la Za Type Datum
Aleksandra Radovic - Sjenica Forum ovu temu Refback 30-06-2009 09:55
Aleksandra Radovic 2009 | FolkoTeka.net - Pobednici uz pobednike ovu temu Refback 23-06-2009 18:21
Aleksandra Radovic – tekstovi pesama | FolkoTeka.net - Pobednici uz pobednike ovu temu Refback 23-06-2009 08:36
Aleksandra Radovic | Vesti - Sport - Muzika - LifeStyle ovu temu Pingback 23-06-2009 05:57
Aleksandra Radovic | FolkoTeka.net - Pobednici uz pobednike ovu temu Pingback 23-06-2009 05:52

Forum Right Top
Forum Left Bottom Forum Right Bottom

Right Left
Member Login
Forgot password?
Forum LeftForum Right

Radio Player free online slusanje
Vaše omiljene radio stanice slušajte na jednom mestu uz CHAT

Forum Statistika:
Članova ukupno: 26,853
Tema ukupno: 15,553
Postova ukupno: 327,056
Trenutno 235 korisnika
šeta našim forumom.

Pratite nas na Twitter-u

Pratite naš Feed

Free Flash Games

Forum LeftForum Right

Reklame

Forum LeftForum Right
Right Right
Right Bottom Left Right Bottom Right

Prijatelji sajta:
Domaci TV kanali - www.FOLKOTEKA.com - FOLKOTEKA.org - www.BIZNISKLUB.com - Fleš igrice - Mali Oglasi - MixoTeka.com - Tekstovi pesama - Sjenica.com - Restoran Srem - Radio FOLKOTEKA.com - Omiljena.net