Ime i prezime: Aleksandar Stanojević
Datum i mesto rođenja: 11.juna 1955. u Kragujevcu.
Peva još od osnovne škole. Učestvovao i na školskim takmičenjima, gde mu je jedan od rivala bio i Radiša Urošević. Na jednom školskom takmičenju je i pobedio sa pesmom Safeta Isovića ”Jablani se povijaju”. Vojni rok služio je u Podgorici 1974. A vojničke dane u istoj kasarni provodio je sa Angelom Dimovim, Zlatkom Pejakovićem i Oliverom Dragojevićem. Sa pesmom ”Kad sa juga dođu laste” pobedio je te godine na takmičenju vojnika. 1978. godine učestvuje na velikoj manifestaciji u Vrnjačkoj banji sa pesmom ”Jedna majka svom se sinu nada” i deli prvo mesto sa pokojnim Zvonkom Milenkovićem (Rokeri s Moravu). Bio je prateći vokal Lepi Lukić, Veri Matović i drugim pevačima čije je albume svirao Boban Prodanović.
Ima dva neobjavljena albuma koje je snimio, prvi sa Draganom Kneževićem i drugi sa Bobanom Prodanovićem. Tokom karijere osvajao je dosta nagrada na raznim festivalima. Osvojio je prvu nagradu za interpretaciju za pesmu (Gde si moja izgubljena nado) na Moravskim Biserima 2000-te god. Pesmu je komponovao Dragan Jovanović Žoma. Danas živi u Švajcarskoj. Na albumu Ekstra Marije – Nemiru moj (supruga) pojavljuje se kao gost u duet pesmama ”Ključ srca mog” i ”Posle tebe”. Inače album Ekstra Marije izašao je u izdanju RENOME produkcije. Aranžmane je uradio Novica Nikolić Patalo, a prateće vokale pevali su Bokan i Nena Đurović.

Diskografija: 1978. – singl (PGP-RTB) uz ansambl Tomice Miljića 01. Jedna majka svom se sinu nada
02. Važnija je ljubav od godina 1992 – Nespavane noći (Jugodisk) (Ork. Bobana Prodanovića)
01. Nespavane noći
02. Ja ne mogu bez te žene
03. Delija sam od rudnika
04. Mnogo sam te majko poželeo
05. Morava se utišala
06. Šta ću sam u praznoj kući
07. Naručite mi kap otrova
08. Opile me duge noći
Izvršni producenti Šaban Saulić i Hasan Dudić. Prateći vokal Vera Nešić. 2000 – Moravski biseri 01. Gde si moja izgubljena nado Poslušajte kako peva, na: Kragujevcani.com