E ovo je meni jedna od stvarno najludjih serija..Jeste spanskog kalibra, ali nema blage veze sa sapunicama.... Zbog ogromnog interesovanja, kod nas je poceo drugi put da se prikazuje citav serijal od pocetka
A zbog njih dvoje sam ja pocela da gledam seriju...preslatki su mi bili od starta
Evo malo o seriji....
Serranovi (Los Serrano) je španska televizijska serija, koja prati događaje porodice Serrano i njihovih prijatelja. Snima se od 2003. godine, a ni dan danas nije završena. Serija je postigla veliki uspeh u svakoj zemlji u kojoj se prikazivala. Naslovnu numeru "Jedan i jedan su sedam" otpevao je Fran Perea, koji u seriji glumi Markosa. Zahvaljujući uspehu serije, Fran je postao muzička zvezda u Španiji. 2005. godine nastala je grupa Santa Justa Klan (ili SJK), koju su činili mlađi glumci ove serije. Grupa SJK je postigla veliki uspeh među mladima. Glavne uloge u ovoj seriji tumače Antonio Resines, Hesus Bonilja i Antonio Molero, a do skorašnja glavna glumica, Belen Rueda, napustila je seriju 2007.
Serranovi su velika urbana porodica. Dijego ima 41 godinu i udovac je, a Lusija ima 38 godina i razvedena je. Nekada, kao vrlo mladi su se voleli, a sada posle dosta godina slučajni susret i stara ljubav je oživela. Rešili su da se venčaju. Dijego dovodi u brak tri sina, a Lusija dve kćeri. Svi se useljavaju u novu kuću i Seranovi započinju novi život. Ali, period prilagođavanja nije posut ružama. Njihova deca su rasla u različitim društvenim i ekonomskim uslovima. Sada njihov zajednički život dovodi često do komičnih situacija koje ovu porodičnu seriju čine tako dinamičnom. Dijego ima brata Santijaga sa kojim zajednički drži mali bar gde se komšiluk skuplja na piće, meze i razgovore. Lusija je nastavnica u gimnaziji koju pohađaju Dijegovi sinovi i njene kćeri. Bar, kuća i škola su glavna mesta akcije. Teme su razlike u odgoju dece i različiti pristup svakodnevnim problemima, ali moraju da se naviknu na zajednički život. Za Dijegove sinove žene su nepoznati svet koji tek treba otkriti, a otkrića nisu uvek prijatna. Lusijine kćerke sa nevericom posmatraju kako se ponašaju muškarci i nadaju se da nisu svi muškarci isti. Muškarci i žene govore različitim jezikom i to se oslikava u seriji: oni vole bučne večere pored televizora, a one tihe porodične ručkove, oni vole druženje s prijateljima, a one putovanja i muziku, oni su duboko ukorenjeni u svoj komšiluk, a one imaju kosmopolitske ideje. Lusija odgaja kćeri uz razgovor i poverenje, a Dijego silom nameće svoju volju sinovima. Svako će morati da prihvati nešto od druge strane da bi porodica funkcionisala. Zbog životnih tema koje obrađuje serija je postala najgledanija u Španiji.
__________________ Ja znam da vreme ne voli heroje
i da je svaki hram ukaljalo
al' meni, eto, ništa sem nas dvoje nije valjalo...
Ja znam da vreme uvek uzme svoje
i ne znam što bi nas poštedelo?
al' meni, eto, ništa sem nas dvoje nije vredelo...
Samo da javim, poceli su Seranovi opetttttttttt I to novi serijal...kako sam se odusevila kad sam videla neki dannnnnnn Ja mislila gotovo ono pre nekoliko meseci...
Al dzaba, ja ne mogu vec 50 epizoda da prezalim Evu i Markosa sto ih nema Ubedljivo su mi najlepsi i naludji par!
Dakle, svako vece od ponedeljka do cetvrtka, na Studio B u 22.45 nova epizoda, sledeceg dana izmedju 15 i 16h sledi repriza, a vikendom ide omnibus - epizode cele nedelje
Hahha neeeeeeeeeee, sto si takav.... Nemoj babe i zabe da mesas Koje Kasandre i Esmeralde, to mojim Seranovima nije ni prineti
Da se kladimo, kad bi jednu odgledao, garant bi ti bila gotivna ahhahah.... 8)
Opet ja hehhe
Jel zna mozda neko da li je u planu da se ceo serijal epizoda objavi na dvd, nesto kao 'Los Serranos Collection' ? Kako bi to bilo mocnoooooooooo
Ja stvarno nisam normalna, ne znam koji put vec repriziraju citav serijal na Studiju B, i ja opet pratim hahha...zarazilo me samo tako
Ja sam malo trazila, i pokusavala da sikopam, medjutim za sada nisam uspela da pronadjem kompletan zvanicni soundtrack, ali evo za pocetak naslovna numera serije Mmmmm kako volim da ih cujem
Inace, za one koji ne znaju, ovu numeru peva Fran Perea (Marcos u seriji), koji je imao svoj bend. Zanimljivo je da su i druga tri junaka iz serije Gilje i Tete, i njohov drug DVD, takodje bili clanovi benda koji je bio jako popularan u vreme dok je trajala serija...U pitanju je bend Santa Justa Klan, koji nazalost nije zaziveo...Snimili su dva albuma i tu je bio kraj postojanja benda, zbog svadje medju clanovima
Fran Perea i El Sue - Uno mas uno son siete (Los Serranos - Soundtrack)
I evo jos nekoliko slicica meni najlepse mlade glumice.....U seriji Eva Kapdevila, a pravo ime - Veronica Sanchez
Evo jos nesto za fanove Seranovih, tekst naslovne numere, koja se nalazi u prethodnom postu
Fran Perea i El Sue - Uno mas uno son siete (1+1 Son 7)
En un andén de la estación, bajo el sol abrasador, Tú hablabas de un rascacielos del cielo de Nueva York, Vente pronto a ver el mar y tú envía una postal, Yo ya sabía que aquel día era el final,
Ahora tengo mucho más, rojo negro, par o impar, Por fin la suerte trae un as y un cristal para mirar Y una pared para colgar, Siete caras sonriendo en una foto de carnet,
Mis cuentos no hablaban de historias hechas de casualidad, Nadie me dijo que el destino daba esta oportunidad, Uno más uno son siete, quién me lo iba a decir, Que era tan fácil ser feliz...
Cuántos ańos llevo aquí, cuántos me pueden quedar, Cuál es el precio exacto de la felicidad, Quién se acordará de mi, quién te volverá a mirar, Quién pulsa las manijas de la casualidad, Una caricia del ayer, unas postales sin firmar, Y aquel disco de los Burning no son cosas que guardar, Hoy sonrío al recordar que sońaras con volar Desde los bancos de Madrid no se puede ver el mar
Mis cuentos no hablaban de historias hechas de casualidad, Nadie me dijo que el destino daba esta oportunidad, Uno más uno son siete, quién me lo iba a decir, Que era tan fácil ser feliz...
Si hubo un tiempo para mí, ahora es para los seis, Está saliendo el café, otra vez comienza el lío como cada amanecer, Hay tostadas para tres, arreglad la habitación, Este cuadro de familia se merece una canción
Mis cuentos no hablaban de historias hechas de casualidad, Nadie me dijo que el destino daba esta oportunidad, Uno más uno son siete, quién me lo iba a decir, Que era tan fácil ser feliz... Ser feliz
autor słów utworu: El Sueńo de Morfeo
kompozytor: El Sueńo de Morfeo
Jos jedan klip sastavljen od scena iz serijala Hehhe i opet moji Eva i Marcos
I tekst na nasem jeziku ako nekoga zanima o cemu se radi u pesmi, prevod bi ovako nekako trebalo da izgleda Ukoliko neko primeti gresku u prevodu pesme, slobodno nek se javi, pa da ispravimo
Fran Perea - 1 + 1 = 7
Na staničnom peronu pod suncem vrelim
pricala ti si o jednom soliteru u Njujorku
dodji brzo da vidis more
a ti posalji razglednicu
Znao sam da taj dan je kraj
sada imam mnogo vise
crveno, crno, par-nepar
a srecu ionako donosi as
I jedan prozor za gledanje
i zid da se okaci
sedam lica nasmjesenih