Krajem 2010. godine (23 Septembar) u bioskopima nas očekuje sasvim drugačije viđenje popularnog filma “Karate kid” (“The Karate Kid”) iz 1984. godine. Glavne uloge u filmu tumače Džejden Smit (Jaden Smith) i Džeki Čen (Jackie Chan). Reditelj rimejka je Herald Zvart (Harald Zwart), koji je režirao filmove “The Pink Panther 2″ i “Agent Cody Banks”.
Dvanaestogodišnji Dre Parker (Smit) mogao je da postane najpopularniji dečak u Detroitu, ali novi posao njegove majke preselio ga je u Kinu. Dre je odmah pronašao u školi simpatiju Mei Jing, međutim, razlike u kulturi čine njihovo prijateljstvo nemogućim. Dreova osećanja naljutila su školskog siledžiju Čenga, poznavaoca kung-fua. Bez prijatelja, u zemlji punoj stranaca, Dre nema kome da se obrati, osim školskom domaru, gospodinu Hanu (Džeki Čen), koji je zapravo prikriveni majstor borilačkih veština. Dok ga Han uči da veština kung-fua nije samo u udarcima već i u zrelosti i smirenosti, Dre shvata da će suočavanje sa školskim siledžijama na kraju biti borba za sopstveni život.
Džejden Smit je sin velike holivudske zvezde Vila Smita (Will Smith), koji je i producent ovog filma. Mali Džejden, kome je samo deset godina, ostvario je prvu ozbiljnu ulogu pored oca u filmu “U potrazi za srećom” (“The Pursuit of Happyness”) iz 2006. godine, koji je pobrao pohvale kritike i za koji je njegov otac bio nominovan za Oskara. Usledila je uloga u filmu “Dan kada je Zemlja stala” (“The Day the Earth Stood Still”) dve godine kasnije, pored Kijanua Rivsa.
Ovaj film stiže u domaće bioskope krajem septembra.
THE KARATE KID 2010 - zvanican Trailer/Trejler
__________________ Onima koji su mi se smejali,hvala...
Bez njih ne bih plakala...
Onima koji me nisu mogli voleti,hvala...
Bez njih ne bih upoznala pravu ljubav...
Onima koji su povredili moja osecanja,hvala...
Bez njih ne bih znala da ih imam...
Onima koji su me ostavili,hvala...
Bez njih ne bih otkrila sebe....
Ali onima koji su mislili da necu uspeti-
Njima najvise zahvaljujem,
jer bez njih ne bih ni pokusala....