Životna drama kragujevčanke, finalistkinje takmičenja OT
Finalistkinja rijaliti šoua „Operacija trijumf“ Milica Majstorović primljena je u Urgentni centar Kliničkog centra Kragujevac u noći između četvrtka i petka nakon što se, kako smo saznali iz krugova bliskih mladoj pevačici, predozirala popivši preveliku dozu lekova za spavanje.
- Milica nije mogla da podnese pritisak slave i zato se vratila iz Beograda u Kragujevac kod roditelja. Izgubila je svaku privatnost, veze su joj trpele zbog toga što je fotografisana s drugim muškarcima, tempo života je bio prebrz za nju. Ona je po prirodi vedra devojka, ali je izuzetno emotivna, što su mogli da vide i svi koji su gledali „Operaciju trijumf“, pa je u poslednje vreme pala u depresiju, koja je, pretpostavljam, bila i uzrok toga što je popila preveliku dozu lekova - kaže izvor blizak dvadesetjednogodišnjoj pevačici, a potvrdu nemilog događaja dobili smo i iz bolnice.
- Milica Majstorović je u Urgentni centar primljena i urađena joj je standardna blaga detoksikacija. Primila ju je toksikolog Vesna Marjanović, koja je reagovala na vreme i sprečila teže posledice, oseća se dobro i biće puštena već u toku dana - rekao je dobro obavešteni izvor iz kliničkog centra u Kragujevcu.
Da li je Majstorovićeva slučajno uzela veću dozu lekova od preporučene ili je u pitanju bio, kako se priča, pokušaj samoubistva, pokušali smo da saznamo od nje.
- To sad prvi put čujem od vas. Šta se to dešava danas? Niste prvi koji pitaju. Odakle vam ta informacija? Stvarno nema smisla - pisalo je u poruci koju nam je poslala mlada pevačica, verovatno ne primetivši da je u poruci demantovala samu sebe. Milica, naime, ističe da informaciju „prvi put čuje od nas“, a potom dodaje da „nismo prvi koji je to pitaju“.
Kada smo joj odgovorili da imamo potvrdu da joj je u Urgentnom centru urađena detoksikacija i da je sada dobro, stigla je poruka.
- Ja sam dobro, ali nisam bila u Urgentnom. Nemojte više da mi postavljate ovakva pitanja i da me zovete zbog ovoga.
Tada je Majstorovićeva prekinula dalju komunikaciju ostavivši brojna pitanja bez odgovora. Pre svega ono koje se uvek postavlja, a za koje je njen slučaj, ukoliko je zaista pokušala da oduzme sebi život, samo jedan ekstremni pokazatelj: da li je cena slave prevelika ukoliko se naruši duševni mir i zdravlje.
Reč psihologa: Potezi očajnika
Klinički psiholog Jasna Veljković pojasnila nam je stanje svesti mladih osoba koje pokušaju da sebi oduzmu život.
- Treba ozbiljno uzeti u obzir ovakav način rešavanja problema, to je alarmantan znak da je toj osobi potrebna neka vrsta psihoterapijskog tretmana. U adolescenciji od 15 do 25 godina su česti pokušaji samoubistva u poslednjih deset godina. Razlozi su mnogobrojni, od nezadovoljstva sobom, izgledom, uspehom pa do prekida emotivne veze koju mladi doživljavaju kao tragediju. Neuspeh bilo koje vrste naročito demotiviše osobe kojima je stalo do uspeha i ukoliko se to komplikuje konfliktom s roditeljima, onda to deluje kao okidač. Ovo je naročito izraženo ako je osoba impulsivna, a mladi to jesu. Ono što iskustvo govori je da većina njih nije planirala smrt. Tek kada se vrate u život, shvataju težinu čina i drago im je što su ostali živi, ali su očaj i bes bili toliko jaki da su, prosto, taj čin videli kao rešenje.
Poznati profesor pevanja Mića Pajević, koji je tokom trajanja šoua „Operacija trijumf“ imao priliku da bolje upozna Milicu Majstorović, smatra da je tragedija kada je uzela prekomernu dozu tableta mogla da bude sprečena i da su je do tog stanja doveli ljudi iz okruženja.
- Kada sam upoznao Milicu, bila je veoma ambiciozna, ali i pomalo lenja. Činilo joj se da sve može da uradi preko noći, a bez mnogo rada. Mislila je da će je do uspeha dovesti privlačan fizički izgled, a nije se trudila da poboljša svoje inače skromne vokalne mogućnosti. Ona jeste lepuškasta, šarmantna, slatka, ali slaba je ličnost, nije psihički jaka. Veoma mi je žao što joj se sve ovo dogodilo, ali kada sam čuo, nisam bio iznenađen. Nekako mi je sve to bila logična posledica svega što se kod i oko nje dešavalo - kaže profesor Pajević i dodaje:
- Milica jeste bila vredna, ali posvećivala je više pažnje koreografiji i fizičkom izgledu nego pevanju. Nažalost, mislim da joj je neko napunio glavu i ubedio je da će postati zvezda, a ona, inače sklona maštanju i nerealnim željama, poverovala u to. Na kraju, kada od toga nije bilo ništa, njen svet se urušio. Da su ti ljudi koji su je hrabrili na putu ka sopstvenoj propasti učinili nešto dobro za nju, do svega ovoga verovatno ne bi ni došlo. Nije mi prvi put da to vidim, mnogo mladih ljudi koji imaju tako prevelika očekivanja, kada ne ostvare to što su umislili, odlaze i utehu traže u piću, drogama, alkoholu, pa i prostituciji - iznosi svoje iskustvo i viđenje situacije kod mlade pevačice poznati pedagog, koji smatra da je njen put ka uspehu mnogo otežavao karakter.
- Nije realna, ne stoji čvrsto na nogama. Rekao sam joj više puta da mora da se promeni, ali nije me poslušala. Jednom sam je zbog pogrešno otpevanog tona vratio nekoliko puta, a ona je počela da plače, dok su je drugi tešili. Tada sam video njenu labilnost i bilo mi je jasno da će teško postići nešto. Ako je suicidalna, dovoljno je da joj se opet dogodi nešto, čak ne toliko krupno, i pokušaće ponovo da sebi naudi. Jer, možete da postanete zvezda, opet ćete imati i padove u karijeri, a morate da budete psihički jaki da to podnesete - zaključuje profesor Pajević.
Marina: Pevači moraju da budu psihički jaki
Tekstopisac Marina Tucaković, koja je bila u žiriju OT, kaže da nije bila preterano bliska s Milicom da bi primetila kakvo je njeno psihološko stanje i karakter.
- Ona mi je uvek bila slatka i simpatična, što je takođe bitno za uspeh, pa sam je i najmanje kritikovala. Oni koji se opredele za ovakav poziv moraju da budu psihički jaki i spremni na sve što im donosi život. Mladost je to, pretpostavljam da nije nameravala da naudi sebi, a ako jeste, to je strašno - kaže Tucakovićeva.
Vukomanović: Milica je zaljubljive prirode
Kompozitor Mirko Vukomanović, još jedan od pedagoga na akademiji OT, kaže da se iznenadio kada je čuo šta se dogodilo Majstorovićevoj.
- Svi koji učestvuju u rijaliti programima su emotivni i sve reakcije su im predimenzionirane. U odnosu na normalan, standardan život ljudi koji nisu medijski atraktivni, osobe koje su previše u žiži javnosti imaju i izraženije reakcije na razne događaje i okolnosti. To je danak slave i popularnosti. Inače, nisam stekao utisak da je Milica psihički labilna, ali jesam da je veoma zaljubljive prirode i da je u tim situacijama izuzetno osetljiva.
Mlada pevačica i učesnica prve sezone „Operacije trijumf“ Milica Majstorović oporavlja se u rodnom Kragujevcu, nakon što je mogla da strada od posledica prekomerne upotrebe tableta.
Ekipa domaceg nedeljnika pronašla je lepu pevačicu u porodičnom domu i uspela da ovekoveči Milicu prvi put posle nesreće.
- Sada sam dobro. Još nisam spremna da pričam o svemu što se desilo. Možete samo da zamislite kako je mojoj porodici - rekla je Majstorovićeva za ovaj magazin.
Podsećanja radi, Milica Majstorović je primljena u kragujevački Urgentni centar u noći između 18. i 19. februara i urađena joj je detoksikacija. Primila ju je toksikolog Vesna Marjanović, koja je reagovala na vreme i tako sprečila teže posledice.
Mlada pevačica Milica Majstorović potvrdila je za najnoviji broj domaceg magazina ono što je objavljeno prošlog meseca, da je pokušala da se ubije prekomernom upotrebom tableta!
Međutim, zvezda „Operacije trijumf“, navodno, nije to uradila zbog ljubavnih jada već zbog posla, tačnije, zbog toga što joj neće biti objavljen album!
- Sada sam dobro. Nenad i ja smo zajedno sve ovo vreme dok su novine svašta pisale. Kao u svakoj vezi, postoje svađe i među nama, ali nismo raskidali zbog novinskih napisa da sam sebi pokušala da naudim zbog Andrije Miloševića, Ivana Lenđera ili nekog trećeg. Osim što je uzoran student ekonomije, Nenad mi trenutno pomaže u donošenju odluka, sto odsto je uz mene i uvek mu uspeva da me oraspoloži - rekla je Milica.
Inače, taj magazin piše da joj je „nekoliko dana pred pokušaj samoubistva saopšteno i to da njena matična kuća ‚Emoušn‘ neće objaviti njen album prvenac“. Ni hrvatski kantautor Tonči Huljić nije ispunio ono što joj je rekao u emisiji „Operacija trijumf“ da će joj uraditi CD, pa je mlada Kragujevčanka tek nedavno shvatila da sredstva za album mora sama da prikupi.
U produkcijskoj kući „Emoušn“ kažu da oni Milici nisi obećali album, niti su u obavezi.
- Mi nismo ništa obećavali učesnicima „Operacije trijumf“, a najmanje da ćemo svima njima snimiti po jedan CD. To bi značilo da našu kuću finansira sam Bil Gejts, što nije tačno. Zbog toga to i jeste rijaliti šou gde se takmičari bore za pobedu i samo pobednik dobija album od naše kuće - rekla je ovim povodom Marinela Kvapil, PR produkcijske kuće „Emoušn“.
Ipak, budući da Milica, kao i ostali učesnici, ima ugovor na pet godina s tom kućom, što je onemogućuje u sopstvenom vođenju karijere, interesovalo nas je da li postoji mogućnost raskida.
- Ni sa kim nije raskinut ugovor jer je to obaveza svuda u svetu u sličnim emisijama da produkcija ima ugovore za sve učesnike koji regulišu prava i obaveze svih na osnovu učešća - bio je zvaničan odgovor Gorana Stamenkovića, direktora produkcijske kuće „Emoušn“.