Religija ništa dobro nije donela čovečanstvu. Samo nas je podelila. Dok to ljudi shvate, neće više ni biti bitno, napisala je Jelena Karleuša na Tviteru.
Jelena Karleuša, koja se deklariše kao ateista, na Tviteru je napisala: „Bog me sjebao, toliko sam vrela“.
Pre nego što je ušla u raspravu sa onima kojima je to zasmetalo, iznela je još jedno mišljenje:
- Smatram da religija ništa dobro nije donela čovečanstvu. Samo nas je podelila. Dok to ljudi shvate, neće više ni biti bitno.
- Šta ti tačno dobijaš sa svojim stavom ateiste, a pritom koristiš huljenje pravoslavlja? Nedostatak love, slave ili Holivud? - pitao ju je jedan od pratilaca na Tviteru.
- Gde si ti video da ja hulim na pravoslavlje? Svaki pop vozi bolja kola od mene. Ne bih te više vaspitavala - odgovorila mu je JK, a onda napisala:
- Nikad neću biti toliko nisko da ujutru činim loše, a uveče kažem da sam vernik.
Većina je na Tviteru prvi komentar: „Bog me sjebao, toliko sam vrela“, pošto je bio napisan na engleskom, prevela kao: „Bog jebao“, pa je Karleuša i na to reagovala:
- Kad jedni drugima kažemo „Bog te jebo“, to je psovka/uzrečica. Kad sama sebi kažem isto - to je bogohuljenje?! Nije me on jebo, on me sjebao!
Kariću sam ispunila želju
Posetiocima Karleušinog profila nije bilo jasno zašto se, kad je ateista, 23. septembra 2004. godine u crkvi venčala sa Bojanom Karićem.
- Ispunjavala sam želju. Jednostavno. Imam uzrečicu „hvala bogu“, ali ipak zahvaljujem samo ljudima. Strah od religije je za stado - napisala je Karleuša.