Header

NewsRide.net

Forum Left Top

ankete recite šta mislite...glasajte...

Pogledaj rezultate ankete: Hit meseca jula je
Dzenan Loncarevic - Dobro je to 2 16.67%
Emina Jahovic - Pile moje 0 0%
Donna Ares - Fantasticna 0 0%
Negative - Sta kazes sad 0 0%
Ana Itana - Maxi fer 0 0%
Goca Trzan - Disi 0 0%
Mirko Gavric & Milos Zikic - Dama herc 0 0%
Milan Stankovic - Face 4 33.33%
Sinan Sakic - Zivot da stane ne sme 1 8.33%
Viki - Idu mi, idu 0 0%
Radmila Manojlovic - Deset ispod nule 1 8.33%
Tanja Savic - Tamo gde ljubav putuje 2 16.67%
Trik Fx - Do jaja 0 0%
Milan Stankovic - Solo 2 16.67%
Leontina - Takve ne prave 0 0%
Glasaci: 12. Možda necete moci glasati

odgovora

LinkBack Alatke za temu Oceni temu Modus prikazivanja
Staro 18-06-2009, 01:56   #21 (permalink)
Domaćin

Kneginja Avatar

Status: Samo Njegova
S nama od: Mar 2005
Godine: 28
Standardno

Pa opet nisi potpuno u pravu, samo delimicno...
Recimo ja i moja sestra smo ti dijametralno razlicite, i bas ona spada u tu komercijalnu grupu ljudi, sa Jastinima i Madonama, ali ja to ne preferiram. I opet moj ukus nije takav kao sto si naveo pop folk, nego kod mene prvenstveno igra raspolozenje...A mesta gde sam ja izlazila i gde mozes da me vidis sigurno nisu diskoteke (osim ako sam van Beograda) nego kafane, splavovi i mesta sa narodnom muzikom! Pa na kraju krajeva, radim u svom restoranu gde nisam jednom dozivela i odradila svadbu, ispracaj i veselja tog tipa. Znaci, sve moze da prodje osim toga da slusam pretezno pop. Ne znam, ja ne mislim da je tako...

Dalje, dace Bog, ako budes u Beogradu rado cu ti pokazati mesta koja sam ti pomenula a da nisu clubovi, R&B splavovi i slicno...tamo ja prva ne bih isla Ali zato ces moci da vidis kako sviraju Pantersi (ukoliko renoviraju svoj splav), kakva je atmosfera u 'Reci', 'Kajaku', kafani 'Ona a ne neka druga', sta se desava i gde se ide kada se sve zatvori u Bg poput 'Brodarca' (gde je uvek vise nego puno), poput 'Bata Lakija' i slicno...To su mesta koja moze da ti pokaze samo neko ko zivi ovde, i zaista poznaje svoj grad. To sto ja ne izlazim neko vreme, tice se mojih privatnih obaveza a ne prestanka ljubavi prema narodnoj muzici.

I sasvim je normalno sto Beograd ima i mesta kakva si naveo...Pa znas li za sta vazi Bg, pricam ti ono sto pricaju stranci - za grad koji ti nudi uzasno veliki izbor mesta za izlazak sto se retko srece, gde ne postoji vikend (kada Zapad samo izlazi), nego ti je dostupna cela nedelja za izlaske, u sred srede mozes da izadjes i najludje se provedes, gde i kad mislis da je fajront - ima i te kako jos....I ne vidim ja nista lose u tome sto tezimo malo savremenijem i modernijem nacinu zivota, kako mentalno, tako i kulturoloski. Pa ne mislis da bi zarad tradicionalnog duha trebalo da setamo u opancima i narodnim nosnjama i jedino sto se da cuti budu frula, harmonika i daire

Ali opet ti kazem, nije sve bas onako kako ti se prezentuje...Uvek postoji i ona druga strana price koju treba da saslusas da bi napravio objektivnu sliku.

Pozzz

ja virujen da postoje

Ovde mozete naci sve o seriji Los Serrano

Kneginja je sada online  
Add Post to del.icio.usSpurl ovaj Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links

Your Ad Here
Staro 18-06-2009, 04:35   #22 (permalink)
Domaćin

Selektor Avatar

Status: Administrator
S nama od: May 2002
Standardno

Joj ja sam cuo samo za Brodarce i Burence u Beogradu... a bio sam na milion splavova dje pici narodna muzika...
Hamburg, treba da razlikujes kad neko kaze Beogradjanin... Ima onih sto to kazu, a nisu ni B od BG-a! Sam eto doselili tu ili su pak iz Sremcice ili picke materine oko Beograda!

A ja kao covek sa pesteri mogu samo da potvrdim ono loodilo u Beogradu u toku nedelje... to nema nigde, mozes da izadjes kad hoces i da se proveselis, ne bitno koji je dan u pitanju!
A eto zivim u Frankfurtu na majni vec 6-7 godina, kao rodjeni Berlinac, a nisam tako nesto video. Ne racunajuci praznike i raspuste u toku nedelje...

Ako se nekada nadjemo u Beograd... idemo zajedno, da ti pokazem kako i gde se provodi, bar na ona mesta sto ja poznajem, a onda pozovemo Knegu, da nas ona vodi tu gde je nabrojala!!

Pozzz Selektor 8)
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-06-2009, 14:04   #23 (permalink)
Drugar

Status: Registrovani
S nama od: Dec 2007
Godine: 28
Pošalji poruku MSN-om to Hamburg1982 Pošalji poruku Yahoo-om Hamburg1982
Standardno

hvala vam puno što želite da mi pokažete noćni život beograda, nadam se da se ukaže prilika jednog dana
primetio sam da zaista svako veče postoje mesta za izlazak, ali mesecima mi niko nije mogao reći gde ima narodna muzika. tek prema kraju svog boravka sam došao do splavova kod ade ciganlije, tj. hua hua i crni panter gde sam našao ono što sam tražio i što volim. a to su skrivena mesta. ono što je u beogradu lako dostupno su splavovi kod hotela jugoslavije gde uglavnom pevaju hrvatske pop pesme, cecine pesme, puno balada i nešto staro od nade topčagić i tome zdravkovića. tamo ljudi i ne igraju, uopšte nije lud provod dok ovamo redovno dolaze pevači i možeš da se ubiješ od igranja. zbog toga sam se razočarao.
a moja cimerka je slušala samo rok muziku i izlazila je svako veče negde u CENTRU grada, dakle rok muzika je mnogo lakše dostupna u beogradu.
takođe sam video reklamu za jednu redovnu grčku žurku, a takođe postoji na terazijama bar šahrazad sa arapskom muzikom i nargilama. tamo sam video kako srbi odlično i ludo igraju na arapsku muziku, znali su svakakve vrste igara koje su savršeno išle uz te pesme. ma skroz me je to zbunilo...
nekako tuđe bolje prolazi nego domaće, a tuđe se i tretira kao domaće.
bebo, naravno je pozitivno da se uvede evropski standard, to i mora, ali protivim se amerikanizaciji i iščezavanju vlastite kulture. ne mora niko da hoda u nošnjama usred beograda, ali meni fali balkanska svest u glavama ljudi, pre svega beograđana kao što to imaju bugari. kad pogledaš balkaniku tv, čućeš kako se reklimaraju balkanske žurke u sofiji, videćeš kako se ponose tim jačim zvucima, kako snimaju kvalitetne spotove za ogroman broj pesama itd. to im međunarodno donosi veliki uspeh.
moj utisak je da srbi, posebno beograđani, beže od tog balkanizma i radije se koncentrišu na neku tuđu kulturu, npr. na zapadnu, a od vlastite samo na vojvođansku.
super je ako te ima u kafanama itd. i kad imaš svoj restoran, možda je i nesporazum, ali to što ovde pozitivno komentarišeš nije nimalo kafansko...
pozzzzzzzzzzz
Hamburg1982 je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 02-07-2009, 17:56   #24 (permalink)
Drugar

yowan Avatar

Status: Izabran ♥
S nama od: Apr 2008
Pošalji poruku MSN-om to yowan
Standardno

I anketa je zatvorena! Hit za mesec jul je Milan Stankovic - Face!

yowan je offline  
Odgovori sa citiranjem
odgovora

Bookmarks

Tags
biramo, hit, jul, mesec

Alatke za temu
Modus prikazivanja Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove