hvala vam puno što želite da mi pokažete noćni život beograda, nadam se da se ukaže prilika jednog dana

primetio sam da zaista svako veče postoje mesta za izlazak, ali mesecima mi niko nije mogao reći gde ima narodna muzika. tek prema kraju svog boravka sam došao do splavova kod ade ciganlije, tj. hua hua i crni panter gde sam našao ono što sam tražio i što volim. a to su skrivena mesta. ono što je u beogradu lako dostupno su splavovi kod hotela jugoslavije gde uglavnom pevaju hrvatske pop pesme, cecine pesme, puno balada i nešto staro od nade topčagić i tome zdravkovića. tamo ljudi i ne igraju, uopšte nije lud provod dok ovamo redovno dolaze pevači i možeš da se ubiješ od igranja. zbog toga sam se razočarao.
a moja cimerka je slušala samo rok muziku i izlazila je svako veče negde u CENTRU grada, dakle rok muzika je mnogo lakše dostupna u beogradu.
takođe sam video reklamu za jednu redovnu grčku žurku, a takođe postoji na terazijama bar šahrazad sa arapskom muzikom i nargilama. tamo sam video kako srbi odlično i ludo igraju na arapsku muziku, znali su svakakve vrste igara koje su savršeno išle uz te pesme. ma skroz me je to zbunilo...
nekako tuđe bolje prolazi nego domaće, a tuđe se i tretira kao domaće.
bebo, naravno je pozitivno da se uvede evropski standard, to i mora, ali protivim se amerikanizaciji i iščezavanju vlastite kulture. ne mora niko da hoda u nošnjama usred beograda, ali meni fali balkanska svest u glavama ljudi, pre svega beograđana kao što to imaju bugari. kad pogledaš balkaniku tv, čućeš kako se reklimaraju balkanske žurke u sofiji, videćeš kako se ponose tim jačim zvucima, kako snimaju kvalitetne spotove za ogroman broj pesama itd. to im međunarodno donosi veliki uspeh.
moj utisak je da srbi, posebno beograđani, beže od tog balkanizma i radije se koncentrišu na neku tuđu kulturu, npr. na zapadnu, a od vlastite samo na vojvođansku.
super je ako te ima u kafanama itd. i kad imaš svoj restoran, možda je i nesporazum, ali to što ovde pozitivno komentarišeš nije nimalo kafansko...

pozzzzzzzzzzz